Na vele jaren voor alle dieren en klanten klaar te hebben gestaan is het dan toch echt zo ver. Vanaf heden is Drs. Peter Bastiaansen dan echt met pensioen. 
In onderstaand bericht leest u een groet van Peter zelf. 

“Daar is een tijd van komen……………….”

Na 39 boeiende jaren als dierenarts werkzaam te zijn geweest, heb ik besloten om te gaan stoppen met mijn werk bij dierenkliniek de Baronie. Na eerst 5 jaar in de tropen (Bolivia) te hebben gewerkt en daarna een bijzondere tijd in Sleeuwijk en Noordeloos, kwamen mijn roots bij dierenkliniek de Baronie in 1990 weer in zicht. Ik kreeg daar alle vrijheid om naast paarden, runderen en gezelschapsdieren er een extra tak aan toe te gaan voegen: vogels. Twa twa’s, vleermuizen, parkieten, papegaaien, pinguïns, flamingo’s en zeearenden ze kwamen in de jaren allemaal voorbij waarbij het merendeel wel de papegaaien waren.

Dankzij de prettige samenwerking met mijn collega’s en de altijd onuitputtelijke hulp en inzet van onze paraveterinairen, was het voor mij elke dag weer fijn en plezierig om dit werk te mogen doen. Voeding, scheve snavels, scherpe nagels, fracturen, legnood, röntgenfoto’s, bloedonderzoek, autopsie, gezondheidsverklaringen en wat al niet meer. Ik zal het gaan missen. Niet alleen het werk, maar meer nog de momenten van vertrouwen en de gesprekken in de behandelkamer. Met voldoening kijk ik dan ook terug op een mooie en unieke werkzame periode als dierenarts.

De zorg voor uw vogels zal als u dat wil door mijn collega dierenartsen Kim Veldhuijsen en Casolyn van der Schoot overgenomen worden en daarbij in goede handen zijn.

Ik bedank jullie, patiënt en eigenaar, voor het vertrouwen wat ik door de jaren heen gekregen heb en wens u en uw huisdier alle goeds en gezondheid.

Een hartelijke groet, Peter Bastiaansen